Stoljećima ljudi uživaju u toploj čokoladi i piju je ljudi širom svijeta bez obzira na godišnje doba. Ali opet, tako gust, sladak i topao napitak najviše nas asocira na hladna godišnja doba. Pogotovo kada nastane jesen koja sa sobom nosi uzbuđujuće trenutke nastupajućih praznika.
Ta ledena jutra i ugodne zimske noći, uljepšajte tako što ćete sebi napraviti domaću toplu čokoladu.
Savršena topla čokolada mora biti nasjeckana na sitne komadiće, tako da dobijete napitak koji se “pije” na kašiku.
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 10 minuta
Porcija: 1
SASTOJCI:
- 30 grama tamne čokolade
- 1 supena kašika nezaslađenog kakao praha
- 1 šolja punomasnog mlijeka
- 2 supene kašike kristal šećera
- 1 prsthovat soli
PRIPREMA:
U maloj šerpici, pomiješajte čokoladu, kakao prah i pola šolje mlijeka. Čokolada mora biti sitno isjeckana. Miješajte sve konstantno iznad niske vatre, dok se čokolada ne istopi u potpunosti.
Uživajte u hladnim danima.
Izvor: Lepotica.rs