POTREBNO:
- 600 g Choco cookies čajnog peciva sa komadićima čokolade
- 500 ml slatkog vrhnja (šlaga)
- 3 mala sirna namaza
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml mlijeka
PRIPREMA:
- Okrugli kalup promjera 22 cm obložite prozirnom folijom ako tortu namjeravate istresti nakon hlađenja. Ako radite u kalupu kojemu se otvaraju stranice, onda folija nije potrebna na dnu nego samo na stranicama radi lakšeg odvajanja.
- Slatko vrhnje miksati sa šećerom u prahu kako bi se dobio čvrsti šlag. Tada dodati kiselo vrhnje i sirni namaz pa dobro sve sjediniti.
- Svaki keks kod slaganja kratko umočiti u mlijeko i početi slagati u krug po stranici kalupa. Znači slažemo redove keksa izvana prema unutra! Preko složenog reda keksa špatulicom nanijeti sloj kreme cca 1-2 cm debljine. Sada je na redu drugi krug keksa na isti način – umočiti u mlijeko i prisloniti uz kremu. Nanijeti drugi red kreme i tako dok se sve ne potroši. Sa malo kreme poravnati tortu od gore i staviti u hladnjak da se dobro stisne. Ostalu kremu sačuvati u zatvorenoj posudi jer će vam trebati za premazivanje torte kada se stisne.
- Ohlađenu tortu osloboditi kalupa pa ju sa svih strana premazati ostatkom kreme. Od gore posipati struganom čokoladom i poslužiti.
Izvor: Tv1