ArhivaLifestyle

Prva SLOW FOOD NIGHT oduševila Tuzlake (FOTO)




U restoranu Breza Hotel Tuzla, u organizaciji Snack Bara BAGUERI i pod pokroviteljstvom vinarije Vinska Klet Goriška Brda održana prva SLOW FOOD NIGHT u Tuzli. Specijalni gost večeri , šef Miran Karić iz restorana Mertropolis u Sarajevu, je svojim kulinarskim vještinama oduševio posjetioce.

Prava zanimljivost je bila, što se hrana pripremala pred publikom koja je sa svojim pitanjima aktivno učestvovala u cijelom događaju.

Dva menija sa po pet slijedova zadovoljila su i najzahtjevnije gurmane. Pošto je nepisano pravilo Slow Fooda da uz dobru i zanimljivu hranu idu i vrhunska vina tako je prezentovana paleta jedne od najboljih slovenačkih vinarija Vinske Kleti Goriška Brda. Wine eksperti, Janez Zobec iz Goriških Brda i Fikret Nadarević iz Tuzle, su prisutnima pojašnjavali zašto uz određeno jelo su odabrali i određeno vino iz Vinske Kleti. Možda najbolja ocjena prvog ovakvog druženja su upiti pristunih kada se “organizuje slijedeće”, a iz Snack Bara su poručili da na to nećemo morati dugo čekati. Pogledajte djelić atmosfere …

FOTO: Edim Turčinović

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button