Skoro, ako ne i u potpunosti smo sigurni da negdje u rječniku u opis jeseni ulazi i riječ kuhano vino. Zašto?
Pa misterija ne mora biti riješena kako bismo se i mi iskušali u pravljenju domaćeg kuhanog vina koji će ispuniti kuću mirisom, a društvo smijehom.
Naime, potrebno je tek nekoliko sastojaka, tako da vam pregača neće biti potrebna, a uz ovo možete na brzinu spremiti i mini slane zalogaje sa sirom kako bi gurmanski doživljaj bio kompletan. Živjeli!
Sastojci:
1l crnog vina
150 g smeđeg šećera
1 vrećica cimet šećera
8 klinčića
1 žličica naribane narančine korice
Priprema:
#1 Stavite kuhati vino, cimet i klinčiće.
#2 Tik prije nego proključa, dodajte šećer, narančinu koricu i kuhajte još 2-3 minute.
P.S. Ukoliko vino bude kiselo, dodajte još malo šećera.
Recept pruzeli na coolinarika.com https://www.coolinarika.com/