BiHKulturaPreporučujemo

Otvoren Mediteran Film Festival powered by HT ERONET


Projekcijom filmova ”The Gray Area” i ”Džudžan i ganga”, na sceni otvorenog kina, otvoren je 18. Mediteran Film Festival.

Filmovi su nastali na radionicama MFF-a. Šest predavača koji dolaze iz Američkog filmskog kampa za mlade Outside The Lens (San Diego), Filmske produkcije Rough Cut Productions (Philadelphia) i YouTubea (Los Angeles) prenijelo je mladima iz Dubrovnika, Širokog Brijega i San Diega filmsko znanje kroz program MFF School u sklopu kojeg su mladi radili na razvoju scenarija, snimanju, produkciji i postprodukciji.

Direktor Festivala, Tomislav Topić rekao je kako mu je drago da se tijekom MFF-a djeca educiraju.

”Nadam se da će njihova budućnost biti filmska. U četiri dana  možete pogledati mnogo kvalitetnih filmova”, rekao je Topić.

Tomislav Ruk, član Uprave HT ERONET-a čestitao je Festivalu na punoljetnosti i rekao kako je čast biti generalnim pokroviteljem MFF-a.

„Iznimno smo ponosni što je HT ERONET i ove godine partner i generalni sponzor MFF-a, jer smo u ovome festivalu prepoznali golemi potencijal.

HT ERONET tijekom festivala osigurava vrijedne nagrade u nagradnoj igri MFF-a za najbolji film prema izboru publike, a na festivalskom trgu družit ćemo se s vama kroz mnoštvo promocija, nagrada i iznenađenja, gdje ćemo posebno promovirati HOME.TV ponudu. Pored uživanja u filmovima, pozivam vas da posjetite HOME.TV kutak, fotografirate se i fotografiju objavite na instagramu ili facebooku uz #hometv#mff#hteronet i dobijate HBO Premium paket tri mjeseca gratis. Naravno, požurite jer su količine ograničene!“

Natjecateljski program otvorio je ”Ruski film ceste”. Koproducent filma, Srđan Šarenac rekao je kako je riječ o vrlo eksperimentalnom dokumentarnom filmu koji donosi novitet u dokumentarni film jer u njemu nije bilo procesa snimanja.

Na festivalu, koji traje do 26. kolovoza, bit će prikazao ukupno 45 filmova. U natjecateljskom dijelu, u dugometražnoj konkurenciji natječe se 12 dokumentaraca, a u kratkometražnoj deset filmova.

Festival je i ove godine pripremio program za djecu MFF Fora, OFF program s hollywoodskim filmovima, retrospektivom devet domaćih kratkih filmova, program predstavljanja domaćih autora, projekcije na otvorenom, radionice i ostale sadržajeMožda će Vas zanimati i:

Back to top button