Sport

Nevjerojatan podatak koji pokazuje ko je zapravo Mirko Filipović!
S početkom nove godine Američka antidopinška agencija (USADA) objavila je detalje o svojim testiranjima u 2015. godini, koja je bila premijerna godina za novi UFC-ov program borbe protiv dopinga, piše Fight Site. Jedan je podatak više nego indikativan kad je u pitanju suspenzija Mirka Filipovića – USADA je prošle godine provela 353 testiranja, jedan je pao, a samo je Cro Cop sam priznao kontrolirano kratkoročno uzimanje hormona rasta radi zaliječenja ozljede.

353 testiranja su provedena između 1. jula i 31.decembra, iako je najavljeno minimum od 2750 testova godišnje, a u tih šest mjeseci testiranja pao je jedan jedini borac – Gileson Tibau.

Suspenziju je zbog navodnog dopinga dobio Filipović, koji je jedini suspendiran zbog vlastitog priznanja iako u njegovim uzorcima na kraju nije pronađeno ništa. Toliki broj testova, koji još nije ni blizu najavljenog broja, donio je skroman učinak, koji bi bio još manji da im pošteni Cro Cop nije pomogao svojim priznanjem i dao programu kakav-takav smisao.

https://www.youtube.com/watch?v=na0Gucw1qK0

“To nije nasumično testiranje, to je inteligentno testiranje. USADA neće baciti kocku i testirati bilo koga, oni gledaju na sve, od glasina i prijava do fizičkog izgleda boraca”, rekao je Jeff Novitsky, federalni agent koji je na čelu novog USADA-inog programa.

Testirano je 156 boraca. Jose Aldo, Conor McGregor i Ronda Rousey testirani su najviše, 8 puta. Antonio Silva, Holly Holm i Dan Henderson po sedam puta, a slijede Belfort, Dos Anjos, Rockhold i Romero sa po šest testova. Dos Santos, Cerrone, Jessica Eye, Jacare Souza, Gleison Tibau po pet puta, jednom manje Overeem, Cormier, Bader, Poirier, Lawler, Werdum, Weidman

Popis je dug, a iz njega je jasno što je Novitsky htio reći – oni na vrhu su prvi na udaru, neovisno o broju borbi u tom periodu. Prvaci i oni koji nižu pobjede mogu u svakom trenutku očekivati posjet USADA-ine ekipe.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button