Odvojite vrijeme za zdrav, obilan i ukusan doručak koji će vam pružiti potrebnu energiju.
Zaposlenih ljudima i onima s malo slobodnog vremena, često je najveći problem šta pojesti za doručak. Pročitajte koje vam ideje donosimo za pripremu doručka koji je lako pripremiti, a da ćete dobiti snagu za uspješan početak dana.
Kajgana
Sastojci: 2 jaja, biber, so, mlijeko
Sve sastojke stavite u zdjelu i dobro umutite.
Ulijte na tavu na koju ste stavili zagrijano ulje, prelijte jaja i ispecite miješajući.
Žitarice
Sastojci: pola šoljice žitarica, 1 šoljica mlijeka, pola banane, prstohvat soli, cimet
Za ovakvu vrstu recepta najbolje su flaše/ čaše zsa poklopcem.
Kombinujte sve nabrojane sastojke po želji, ostavite da odstoji u frižideru preko noći i možete koristiti naredni dan.
U ovom receptu možete i sami eksperimentisati sa namirnicama koje želite, možete dodavati razne vrste voća.
Smoothie od banana i jagoda
Sastojci: jagode, količina po želji, banana, jogurt i med po želji.
Kombinujte sve sastojke u blenderu i smoothie je spreman za korištenje.
Tost od krompira
Sastojci: 2 velika krompira, so, čili u prahu, prstohvat bijelog luka u prahu, sjeckani korijander, 4 kriške hljeba
Stavite krompir da se kuha i pustite ga da se ohladi. Zatim ga ogulite i zgnječite te pomiješajte sa svim ostalim sastojcima osim hljeba. Dodajte malo tople vode ili toplog mlijeka
kako biste lakše pomiješali sve sastojke. Hljeb ispecite kao tost i između dvije kriške stavite smjesu od krompira.
Francuski tost
Sastojci: 1 jaje, 1 kašikica ekstrakta vanilije, 1/2 kašikice cimeta, 1/4 šoljice mlijeka, 4 kriške hljeba
Umutite jaja, dodajte vaniliju i cimet u jednu posudu, dodajte mlijeko i miješajte.
Umočite krišku hljeba u smjesu s obje strane da se upije. Stavite na tavu u kojoj ste zagrijali ulje i ispecite ravnomjerno s obje strane dok ne dobije boju. Prijatno.
Izvor: Radio Sarajevo