Jede vam se ukusna torta, a ne vam se provesti pola dana u kuhinji? Imamo rješenje koje će vas oduševiti! Riječ je o čokoladnoj torti u kojoj su glavni sastojci mliječna i bijela Milka čokolada.
Već zvuči obećavajuće, ali pazi dalje! Za izradu ove primamljive slastice ne trebaš biti vrhunska slastičarka i trebaš svega pola sata jer je proces pripreme vrlo jednostavan, piše Miss7
Sastojci:
Za koru:
200 g Petit Beurre ili Plazma keksa (po želji)
Za kremu:
1 l mlijeka, 10 kašika šećera, 3 pudinga od vanilije, 300 g mliječne Milka čokolade, 100 g bijele Milka čokolade, 500 ml slatkog vrhnja
Postupak pripreme:
1. U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak mlijeka prokuhajte, a potom mu dodajte razmućeni puding i šećer pa sve zajedno miješajte dok ne dobijete gustu ujednačenu smjesu.
2. Dobivenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio stavite mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga obje smjese stavite na hlađenje. U međuvremenu izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.
3. U okrugli kalup za torte stavite foliju kojom ćete prekriti cijeli kalup (i dno i sa strane) pa unutra izlijte bijelu smjesu i pola tamne. Kako bi dobili karakteristične Milka ‘fleke’ poslužite se kašikom i naizmjenično ulijevajte bijelu pa crnu smjesu. Na smjesu od pudinga dodajte ostatak slatkog vrhnja pa ostatak smjese od pudinga i mliječne čokolade.
4. Keks namočite u mlijeko i slažite ga po smjesi dok ne prekrijete cijelu površinu kalupa. Preko keksa stavite foliju pa tortu ubacite u frižider na nekoliko sati kako bi se stisnula. Nakon toga, izvadite je s hlađenja, skinite posljednji sloj folije i na vrh stavi okrugli podložak za tortu kako biste je preokrenuli. I vaša Milka torta je spremna!
Prijatno!