Sport

Najbolja naša plivačica se vratila u BiH i potpisala za mostarsku Orka

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz danas je u prostorijama Sportskog saveza grada Mostara potpisala ugovor o pristupu Klubu vodenih sportova Orka iz Mostara.

Tako se nakon godišnje epizode u zagrebačkoj Mladosti, mlada Mostarka odlučila vratiti u rodni grad.

– Bolji uvjeti u Zagrebu pridonijeli su mom razvoju i dobrim rezultatima, od kojih ističem polufinale Evropskog prvenstva u Glazgovu, gdje sam otplivala 100 metara delfin ispod minute. Plivala sam i na Svjetskom prvenstvu u Kini, Mediteranskim igrama, a najdraža mi je isplivana norma za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Koreji – rekla je Kajtaz na današnjoj pres-konferenciji.

Aminin krajni cilj bit će odlazak na Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, gdje namjerava nastupiti u dvije discipline 100 i 200 metara delfin.

Damir Đedović, predsjednik Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara, istakao je kako je velika čast i zadovoljstvo da je Kajtaz postala članica ovog mostarskog kluba.

– Želim nas sve podsjetiti da je Amina Kajtaz iz mostarskog bazena otišla na Olimpijske igre prije tri godine i ona je najizgledniji kandidat za nastup na narednim igrama, jer ima ispunjenu B normu – rekao je Đedović.

Avaz.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button