Sport

Mujkanović otkrio: Zbog čega Veselinović i Efendić još nisu produžili ugovore sa Slobodom
Nakon dolaska iz Turske sa posljednjeg dijela priprema, fudbaleri Slobode danas su trenirali na stadionu Tušanj. U Tuzli tim Vlade Jagodića ostaje do početka polusezone, 25. februara, a planirano je i odigravanje jedne test utakmice protiv Tekstilca u Derventi.

U tom periodu Uprava Slobode nije sjedila skrštenih ruku i prema njihovim riječima radilo se punom parom da bi se neke stvari dovele u red.

“Cilj nam je plasman u Ligu za prvaka, a ako se on ne ostvari pitanje je hoću li se baviti ovim poslom u budućnosti. Mnogo smo radili posljednjih mjeseci pa grešaka ne smije biti, a naša očekivanja nisu nerealna. Slobodu jednostavno moramo podići na veći nivo u svim segmentima funkcionisanja”, rekao je Mujkanović, dodavši kako se radilo na mnogim stvarima kao što su rješavanje problema u marketing službi kluba i omladinskog pogona, te izradi nove web stranice.

Kako je istakao Mujkanović, sa mnogim fudbalerima je produženja saradnja, a to jedino nije učinjeno sa Samirom Efendićem i Mladenom Veselinovićem.

“Veselinović je tražio da ode na ljeto, tačnije da ga Sloboda pusti sa slobodnim papirima, međutim to se neće desiti jer želimo i mi imati neku korist od toga. Rekao je da će ipak potpisati. Što se Efendića tiče, on je sklopio ugovor sa jednom agencijom iz Sarajeva mimo našeg znanja, pa oni sada traže sastanak sa nama. Uskoro ćemo znati više o razlozima i uslovima te agencije”, kazao je predsjednik Slobode, pojasnivši status i ostalih igrača koji su otišli ili koji žele otići.

“Džidiću smo dali slobodne papire da ide u Čelik. Željeli smo tako pomoći našim sportskim prijateljima iz Zenice koji su u krizi. Karić je tražio da mu se i nakon odlaska iz Slobode nastave isplaćivati plaće, pa mi prema njemu imamo potpuno drugi stav. Žalićemo se tako na Odluku DK Nogometnog saveza BiH, te ćemo protiv njega lično podnijeti tužbu. Fatić je također samovoljno napustio treninge iz svog nekog razloga”, kazao je Mujkanović i dodao kako i dalje čekaju odgovor nadležnih organa u slučaju “Ivan Kostić”.

Mnogo je turbulentno u Slobodi. Neki su nezadovoljni, neki nekorektni, a neki jednostavno žele ići. Hoće li se sve to odraziti na rezultate kluba saznaćemo u narednim mjesecima kada Crveno-crni budu igrali najvažnije utakmice u ovom dijelu sezone.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button