Tuzla

Maid Porobić: Ove godine očekuje nas vrhunska zabava
Kao smo ranije i pisali, na tuzlanskoj “Pannonici” završeno je punjenje trećeg, posljednjeg izgrađenog jezera, čime su zvanično počele pripreme za sezonu kupanja.  O svim novitetima koji se ovog ljeta mogu očekivati na Panonskim jezerima, razgovarali smo sa direktorom JKP “Panonnica” Tuzla, Maidom Porobićem.

Kako teku pripreme i kada ste sa njima krenuli?

Možda će Vas zanimati i:

“Sa pripremama mi zvanično krenemo sa završetkom prethodne sezone. Sada smo već u finalu, a kao što smo već i obećali, za prvi maj imati ćemo spreman dio Panonskih jezera, u ovom slučaju treće jezero biti će spremno za sve kupače, ali zbog vremenskih uslova kupači neće biti u prilici. Mi naš plan dalje nastavljamo sa pripremama prvog i drugog jezera, koji će biti spremni već sredinom maja mjeseca, kao i sve ono što treba da se zaokruži da bi sezonu proglasili otvorenom prvog juna, kao što je i najavljeno.”

IMG_3560

Kako smo mogli vidjeti, uposlenici vrijedno rade na osposobljavanju jezera nakon višemjesečne pauze, a kako ističu dvadesetog maja očekuju da će imati i certifikat za sve vodene površine, za svu ispravnost vode, te da će  i sve službe organizovane za rad u idućoj sezoni Panonnice će biti spremne.

Obzirom da prvi vikend u junu pada na 4., za taj dan najavljuju i svečano otvorenje.

Šta povodom svečanog otvorenja na Pannonici možemo očekivati?

“Mi svake godine radimo i taj dio programa. Ono što je najvažnije, taj dan biti će besplatan ulaz, a taj vikend raditi će se program “Family day” gdje će biti dvadesetak izlagača, naših dobavljača roba i usluga, kao i svih ostalih koji iskažu želju da se tu pojave. Dakle, pravimo jedan mali sajam sa puno zabavnog programa, centralnom binom, sa pjevačima i plesačima. Noć prije u sklopu ArTz festivala imati ćemo noć elektronske muzike, na kojem će učestvovati Valentino Kanzyani.  Taj “Family day” zatvaramo u nedjelju sa jednim svečanim zatvaranjem i cjelodnevnim programom.

Mogu li posjetioci očekivati u ovoj sezoni neke novitete?

“Što se tiče Panonskih jezera, veliki infrastrukturni kompleksi su završeni još prošle godine, nadamo se da ćemo u toku sezone dobiti i treću ulaznu kapiju na Panonnicu. Taj direktni spoj sa centrom grada će sigurno biti veliki benefit ne samo Panonnici, nego i samoj gradskoj sredini, užoj gradskoj jezgri. U ovoj sezoni planiramo dati veći akcent na razvoj ugostiteljstva, dakle bolju uslugu, više zabavnih sadržaja, tako da će biti dovoljno zabave i rekreacije, kao i svega onoga što Panonnica daje.”

Kada smo kod zabave i kulturnog sadržaja, šta ove godine možemo očekivati?

“Panonnica je dio kulturne scene našeg grada, imamo i puno kulturnih dešavanja ne samo zabavnog karaktera, koncerata, muzike. ArTz festival je jedan od tih festivala koji će se tokom ljeta dešavati. Možda će ovog ljeta Tuzla biti muzički centar naše zemlje obzirom da ima puno dešavanja koja će biti u gradu. Krećemo sa ArTz festivalom, pa evo koncert Bijelog dugmeta, pa koncert Merlina, pa Kaleidoskop sa odličnim lineup-om ove godine. I ove godine Panonnica je izvršni organizator muzičkog dijela festivala, dakle nastupiti će ekipa FMJAM-a sa Edom Maajkom, Frenkijem, dolazi Psihomodo Pop,  S.A.R.S., Disciplin A Kitschme, dakle jedan spoj alternativnog i rock programa.”

IMG_3568

 

 

Panonska jezera danas će biti najveselije mjesto u gradu.  Povod te tvrdnje je tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Imamovića sa tristotinjak djecom sa posebnim potrebama i štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

U drugom dijelu intervjua saznajte koji će to još noviteti biti na Panonskim jezerima, a za koje vjerujemo da će obradovati sve posjetioce.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button