Sastojci:
2 šolje integralne tjestenine,
8 isjeckanih šampinjona,
7 šeri paradajza,
200 gr tikve isjeckane na kockice,
1 manji ili pola veće glavice isjeckanog crnog luka,
2 čehna bijelog luka.
Priprema:
1. Ugrijte rernu na 180 C. Tikvu isjeckajte na kockice i ubacite u činiju, dodajte kašiku ulja, so i biber po ukusu pa promješajte. Poredajte kockice tikve na pleh pa pecite u rerni oko 25 min.
2. Za to vrijeme, skuhajte tjestaninu u slanoj vodi, iscjedite je i ostavite sa strane.
Isjeckan crni luk, propržite, u velikoj tavi sa malo ulja na srednjoj temperaturi, dodajte sitno sjeckani bijeli luk, isjeckane pečurke i šeri paradajz, isječen na polovine. Mešajte par minuta.
3. Dodajte skuhanu tjestaninu i tikvu i promješajte. Posolite i pobiberite po ukusu.
Izvor:Avaz.ba