SportU fokusu

KAMELEON INTERVJU – Damir Cipurković: Rezultat 0:10 za Švicarsku ne dolazi u obzir!

Damir Cipurković nije više trener OŽRK Jedinstvo. Jučer je ta informacija preplavila sportske portale i medije, a tim povodom legendarni golman bh. reprezentacije i rukometni trener bio je gost Radio Kameleona.

“Pričao sam sa ljudima iz Uprave kluba i dogovorili smo sporazumni prekid ugovora. Razloga je više, a prije svega su to moje obaveze prema radnom mjestu i moj zdravstveni problem sa kukom. Jednostavno, nisam mogao uskladiti sve to u isto vrijeme”, rekao je Cipurković za Kameleon.

Možda će Vas zanimati i:

Komentarisao je Cipurković i nedavni nastup bh. selekcije protiv Švicarske, ali i administrativni problem oko slučaja “Nuić” koji je naš zasluženi plasman u baraž stavio pod upitnik.

“S obzirom da je to tehničko pitanje, ne bi trebalo da bude problema. Međutim, kod nas uvijek postoje neke teorije zavjere, možda i s pravom jer u tim komisijama EHF-a zastupljeni su ljudi iz švicarske rukometne federacije. Mislim da službeni rezultat 0:10 za Švicarsku ne dolazi u obzir, a u najgorem slučaju po nas utakmica može biti ponovljena”, kazao je naš gost, te dodao kako očekuje da Tuzla bude domaćin i baraž utakmice u slučaju da do nje i dođe.

“Tuzla je do sada pokazala da je sportski grad. Igrači to žele i vole igrati u Mejdanu zbog navijanja i domaćinskog odnosa prema reprezentaciji”, konstatovao je Cipurković.

U toku je i Evropsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj. Cipurković smatra kako se na turniru igra dobar i zanimljiv rukomet.

“Sve ekipe su dobro pripremljene i ujednačene i svi oni koji su prošli imaju velike šanse u drugom krugu. Francuzi su svakako favoriti za jednu od medalja, tu su još Norvežani koji imaju mladu i potentnu ekipu, ali i Hrvati kojima jedino nedostaju odbrane golmana da naprave bolji rezultat. Iz prikrajka za medalje konkurišu Švedska, Danska, Španija, pa i Slovenija”, smatra legendarni golman.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button