ArhivaBiHLifestylePreporučujemoTuzlaVijesti

Javni poziv za sponzore/donatore za 15. Kids Festival Bosna i HercegovinaOrganizatori pozivaju sve potencijalne sponzore/donatore za učešće i doprinos u organizaciji 15. Kids Festivala koji će se održati 15. juna prvi put u Tuzli, nakon četranestogodišnjeg održavanja u Sarajevu.
Organizator  ovog izvanrednog događaja su UG Magično pozorište “Aladin”  Tuzla, skupa sa vlasnicom licence Festivala Susannom Prahl, te suorganizatorima Festivala: d.o.o. Eko život i SKPC Mejdan Tuzla.
Prijatelji projekta su ,, Let's do it Tuzla“, Školica Sporta „Delfin“ i  Udruženje građana “Multi”.

Poziv ostaje otvoren do 31. marta, a zainteresirani subjekti mogu se javiti porukom/upitom na e-mail: magicnopozoristealadin@gmail.com i organizatori Festivala će im dostaviti sve neophodne informacije.

MJESTO: Tuzla, Trg Slobode – centar grada i SKPC Mejdan 15. juni od 12 sati do 18 sati
SLOGAN: Budućnost kakvu želim!

PROGRAM MANIFESTACIJE

Međunarodna kulturna manifestacija gdje svako dijete pronalazi inspiraciju. Multidisciplinarna panorama za mnoge organizacije i djecu kreativce.  KidsFest je godišnji „događaj“ i važna etapa u kreiranju i razmjeni ideja, koje traju do idućeg festivala. Kid’s festival je dječja invazija grada – promjena vizije budućnosti za jedan dan, ali u mislima zauvijek.

  1. Kid’s Parada: djeca iz cijele BiH paradiraju skupa sa umjetnicima, orkestrom, te maskotama, kroz centar grada do SKPC Mejdan. Tokom parade djeca iz cijele BiH nose ručno napravljene kostime i banere/transparente s porukama svoje budućnosti. Ovo je svojevrsna politička i društvena poruka koju djeca upućuju odraslima
  2. Kid’s Svijet: Kombinacija radionica, animacije, edukacije, zabave, izvedbi, mjesto gdje će privredni subjekti, nevladine organizacije, škole, ambasade, lokalne i međunarodne organizacije ponuditi razne aktivnosti djeci – crtanje budućnosti, , smijati se s klaunom, upoznati važne osobe, upoznati se sa različitim zanimanjima, sportovima, igokazima…
  3. Kid’s Stage: Poznate ličnosti, animatori, maskote iz omiljenih crtanih filmova izvode program na velikoj sceni SKPC Mejdan Tuzla.

Festival je neprofitnog karaktera i svi sadržaji na Festivalu namijenjeni djeci su besplatni!

Sponzori i saradnici će također u boksovima organizirati radionice za djecu.

Drago nam je što je i Radio Kameleon jedan od medijski pokrovitelji festivala i pozivamo i vas da budete dio ove fenomenalne priče.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button