SASTOJCI
Za 4 osobe
- 1 jaje
- 150 ml mlijeka
- 100 ml mineralne vode
- 130 g glatkoga brašna
- 1 prstohvat soli
- 20 g rastopljenog maslaca
- 240 g pureće šunke
- 8 jaja
- sol i papar
- origano
- 30 g maslaca za premazivanje kalupa
- Mikserom umiješajte jaje i pola količine mlijeka pa dodajte brašno i sol.
- Dobivenu gustu smjesu polagano razrijedite mineralnom vodom i mlijekom do željene gustoće. Ispržite osam palačinki pa na svaku stavite ploške šunke.
- Slažite ih jednu do druge u posudu za pečenje namazanu maslacem.
- Savijte krajeve svake palačinke da dobiju oblik jastučića.
- Razbijte po jedno jaje u svaki „jastučić“ i pecite 4 – 5 minuta u pećnici na 180 °C.
- Posolite jaja, a ako želite, začinite ih paprom. Poslužite uz grančicu svježeg origana.
Savjet: Osim kao predjelo, jaja i palačinke odlična su kombinacija za doručak.