Lifestyle

Greške koje pravimo prilikom ustajanja iz kreveta
Psihijatar Čester Vu iznosi zanimljivu perspektivu o navici mnogih ljudi koja može utjecati na kvalitetu njihovog sna.

Dok većina nas ne razmišlja o tome kako se ponašamo odmah nakon buđenja, dr. Vu naglašava važnost aktivnosti odmah nakon što otvorimo oči. On tvrdi da je ležanje u krevetu nakon buđenja velika prepreka za dobar san te preporučuje izbjegavanje ležanja osim ako se ne radi o aktivnostima vezanim za spavanje ili intimnost.

Možda će Vas zanimati i:

Neuronaučnica Čelsi Roršajb podržava ovu ideju, navodeći da odmah nakon buđenja ustaje iz kreveta kako bi mozak shvatio da je spavaća soba namijenjena isključivo odmoru, čime se promovira kvalitetan san.

Stručnjak za spavanje Karlera Vejs objašnjava nedostatke ljenčarenja u krevetu nakon buđenja naglašavajući važnost redovitog vremena buđenja radi regulacije biološkog sata. Spavanje vikendom može poremetiti ovaj ritam i dovesti do socijalnog džet lega, uzrokujući poteškoće u koncentraciji, umor, razdražljivost i glavobolje.

Dr. Raj Dasgupta komentira da opuštanje nakon buđenja vjerojatno neće dugoročno utjecati na kvalitet sna, ali naglašava važnost održavanja dosljednog rasporeda spavanja. Odlazak na spavanje i buđenje u isto vrijeme svakog dana može biti ključno za osiguranje kvalitetnog sna.

Ove perspektive stručnjaka naglašavaju važnost aktivnosti odmah nakon buđenja i redovitog rasporeda spavanja kako bi se osigurao dobar san i optimalno zdravlje.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button