Sport

Gradonačelniku Sarajeva Ivi Komšiću uručen certifikat o oborenom Guinnesovom rekordu


Predsjednik Biciklističkog saveza BiH, Zlatko Berbić, uručio je jučer gradonačelniku Sarajeva Ivi Komšiću certifikat o oborenom Guinnissovom rekordu u najdužoj liniji biciklista na svijetu.

Rekord je oboren u okviru biciklističke utrke “Sarajevo Grand Prix 2015” održane u junu prošle godine, čiji su domaćini bili gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Možda će Vas zanimati i:

“Želim se zahvaliti gradonačelniku Komšiću i Gradu Sarajevu što su svojom podrškom omogućili biciklistima da povodom 20. godina od Daytona obore Guinnissov rekord”, istakao je Berbić, te dodao da je na start utrke ispred zgrade Skupštine Grada Istočno Sarajevo pristiglo oko 1.300 registriranih polaznika, da bi na kraju, skupina od 984 biciklista rekreativca došla na cilj ispred Sarajevo City Centra i oborila rekord

“Bez podrške Gradske uprave Grada Sarajeva ne bi se stvorila prilika da se doživi biciklizam, ne samo kao sport, već kao rekreacija i način promišljanja. Tome će još više doprinijeti i biciklistička staza, čiju je izgradnju inicirao Grad Sarajevo”, naglasio je Berbić te dodao da će se izgradnjom Trebevićke žičare, koja će imati nosače za bicikla omogućiti da se na jednom od narednih utrka “Sarajevo Grand Prixa” napravi još veći krug preko Trebevića do Bjelašnice, odnosno oko grada i tek tada će turistički kapacitet biti upotpunjen.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button