BiznisLifestyle

Eko dječije radosti: Neobični proizvodi porodice Ćulov iz Visokog koji sve više osvaja tržištePorodica Ćulov , nastanjena u Visokom, već 40 godina ima uspješnu tradiciju obrade drveta, do sada kroz 3 generacije. Tokom tog perioda proizvodnja je pratila tržišne potrebe i prilagođavala svoje proizvode i usluge, kroz šta smo prošli proizvodnju: lamperija od drveta, stolarija, ogradni sistemi, stubišta i stepeništa, držala za poljoprivredne ručne alate, parketne kutne ukrasne lajsne, pragovi za vrata, daske za ugostiteljstvo, ukrasni dio namještaja od punog drveta….te do novog proizvoda uvedenog 2018.godine vidjevši potrebu djece i roditelja za  EKO DRVENE IGRAČKE  i SUVENIRE.

Za ove igračke je karakteristično da ih izrađuju muškarci, a većinom ih oslikavaju i boje žene. Nikada ne mogu biti dvije u potpunosti identične jer je svaka ručni rad. Igračke se izrađuju od drveta iz neposredne okolice, drveta bukve, hrasta, graba, jasena i lipe. Drvo se posiječe, suši, reže i oblikuje pomoću drvenih ili kartonskih šablona a na prilagođenim stolarskim strojevima i ručno.

Igračke i suveniri se mogu ponuditi kupcima i obojeni posebnim eko-bojama, koje su neškodljive za djecu, ili neobojene kako bi se njihovim ukrašavanjem zanimala djeca i poticala njihova mašta i kreativnost.

Djeca od najranije dobi stvaraju temelje za razvoj u odrasloj dobi, a igra je važan dio tog procesa. Igračke zato trebaju kod djeteta potaknuti razvoj kreativnosti, mašte i motoričkih sposobnosti.

Igračka može biti bilo što – drveni štap, kamenčić ili list. Dječja mašta može bilo što pretvoriti u čudesne igračke. I tako to treba biti. Tako se razvija nevjerojatna dječja mašta koja nam katkad u odrasloj dobi toliko nedostaje.

Ako odaberete drvene igračke nećete pogriješiti, a sigurno ćete naći nešto što se sviđa vašem djetetu, u  asortimanu  naših  proizvoda:

  • Montessori kockice: 60 komada raznih oblika i dimenzija / natur boja ili mix color
  • Montessori toranj: sa krugovima različitih dimenzija, za razvoj motorike, raspoznavanje boja, oblika
  • Drveni autići: limuzina, oldtimer, autobus, semafor
  • Drveni ZOO vrt: zec, medo, slon, patka, riba, jež, ogradice za farmu  (sa/bez točkova)
  • Drvena bosanska sinija: sinija + 2 stolice + 2 čovjeka  /  natur boja ili dekupaž tehnika
  • Drvena SRCA: razne dimenzije suvenira u obliku srca za igru ili veće srce kao kancelarijski materijal za odlaganje olovke (buše se rupe za olovke)
  • Razni oblici igrački i suvenira po želji djece i roditelja


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button