Sport

EHF verifikovao rezultat iz Mejdana: Da li ovo znači da je sve gotovo?


Iako je postupak još u toku s obzirom da je žalba Rukometnog saveza BiH prihvaćena od strane Evropske rukometne federacije (EHF), na službenoj stranici EHF konačno je verifikovan rezultat iz Tuzle. On glasi BiH – Švajcarska 0:10, piše scsport.ba.

U RSBiH još uvijek se nadaju da će žalba u slučaju “Tomislav Nuić” uroditi plodom i da će žalbena komisija EHF-a preinačiti odluku rukometnog suda EHF koji je prihvatio žalbu Švajcarca i registrirao utakmicu 10:0, na stranici EHF stoji da će protivnik Norveške u baražu za Svjetsko prvenstvo biti Švicarska.

Izvještaj sa utakmice iz Tuzle gdje je podsjetimo BiH slavila pobjedu 21:15 nije bio verifikovan ni nakon što je sud EHF prvostepenom presudom registirao meč službenim rezultatom 0:10. Međutim, u posljednjih 48 sati je došlo do ažuriranja stranice, kako pišu Nezavisne, te je izvještaj iz Mejdana i zvanično verifikovan, te se tako među svim ostalim parovima baraža našao i onaj između Norveške i Švajcarske.

Da li ovo znači da je žalba RS BiH pala u vodu, znat će se u narednih par dana. Ono što ipak upada u oči jeste činjenica da na verifikovanom izvještaju, u rubrici gdje su upisani igrači BiH, stoji ime –  Nuić.

Izvor: scsport.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button