Sport

Džumhur protiv “komšije” na startu Australian Opena: Nadam se da neće biti incidenata
U 1. kolu Australian Opena najbolji bh. teniser Damir Džumhur igrat će protiv Viktora Troickog. Troicki je 29. nosilac turnira i protiv našeg tenisera ulazi kao veliki favorit.

“Žrijeb ne mogu reći da je bio povoljan, budući da igram protiv igrača koji je nositelj. Vitkor Troicki je među 32 na svijetu i sigurno da će to biti veliki izazov i težak zadatak za mene. Od 11 nastupa na glavnim turnirima, sedam puta igram protiv nositelja. Nažalost, žrijebovi na Grand Slamu nisu najbolji za mene, ali daću sve od sebe da prođem prvo kolo i da napravim dobar iskorak. Osjećam se odlično u zadnje vrijeme, dobro treniram i sada se sve nekako sleglo”, rekao je Džumhur dodavši da vjeruje da će publika biti na njegovoj strani.

“Mislim da ću za ponedjeljak odigrati dobar meč i siguran sam da ću imati veliku podršku navijača. Bit će tu puno i Viktorovih navijača. Nadam se da neće biti incidenta. Naravno, volio bih da upišem pobjedu, jer ipak je Australija meni ostala u najboljem sjećanju i ovdje se osjećam kao kod kuće. Nadam se da ću biti potpuno spreman za Viktorom. Znam ga dosta dobro i sigurno da iz toga mogu izvući neke pozitivne stvari. Vjerujem da je on pod većim pritiskom i da ni njemu nije drago što igra protiv mene”, dodao je Džumhur.

Meč Damira Džumhura i Viktora Troickog zakazan je za ponedjeljak (16. januar). Bolji iz ovog meča igrat će protiv boljeg iz duela Pola Lorenzija i Jamesa Duckwortha.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button