Sport

Džeko i Pjanić složni: Bio je čist penal, ali nije nam sudija kriv za poraz

“Moglo je sve biti drugačije. Penal na meni je bio čist, ali moram istaći da nam nije sudija kriv za ovaj poraz. Jednostavno, od početka do kraja utakmice smo visili u zraku. Dobili smo ono što smo zaslužili”, rekao je Džeko za Novu BH.

Sličnog mišljenja je i njegov saigrač Pjanić.

“Nismo ostvarili ono što smo htjeli jer nam je trebala pobjeda. Danas smo gubili dva puta, dva puta se vraćali. Potom se desila sporna situacija. Bio je čist penal nad Džekom, bio sam iza njega i sve sam dobro vidio. Sudija ga ipak nije dosudio. To je velika greška. Desilo se ono što nije trebalo da se desi. Sada je sve puno teže”, poručio je Pjanić.

Zmajevi su trećim porazom sveli šanse da uspješno okončaju kvalifikacije na minimum, s obzirom na to da su ponovo pali na četvrto mjesto s pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Finskom koja ima utakmicu manje.

Inače, golove za Armeniju danas su postigli dvostruki strijelac Henrikh Mkhitaryan i Hovhannes Hambardzumyan, Stjepan Lončar je loptu poslao u svoju mrežu, dok su strijelci za BiH bili Džeko Amer Gojak.

Izvor: Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button