BiH

DRAMATIČNI PODACI ZA REPUBLIKU SRPSKU: Ovo je dokaz u kakvoj se dubiozi nalazi “Dodikov” entitet!
Istovremeno su objavljeni podaci o padu prihoda od privrede u cijeloj BiH. Ponovo su ti podaci mnogo lošiji kada je Republika Srpska u pitanju.

Poslovni portal „Akta ba“ objavio je listu deset najvećih gubitaša u 2016. godini u Bosni i Hercegovini. Za Republiku Srpsku lista je posebno uznemirujuća.

Deset kompanija u BiH je u 2016. godini poslovalo sa ukupnim gubitkom od gotovo 700 miliona maraka. Za Republiku Srpsku lista deset najvećih gubitaša u prošloj godini je dramatično zabrinjavajuća, jer se na listi nalaze četiri kompanije od čega tri na prva tri mjesta negativne liste.

“Optima grupa” iz Banjaluke 2016. godinu završila je sa gubitkom od 230 miliona, dok se na drugom mjestu nalazi “Rafinerija nafte Brod” sa 71,5 miliona maraka gubitaka.

Fond za razvoj i zapošljavanje Banjaluka u 2016. ima gubitak od 68,5 miliona, dok su “Željeznice Republike Srpske” prošle sa 30 miliona i nalaze se na devetom mjestu ove liste.

Podaci su dramatični, a Vlada Republike Srpske u međuvremenu u kontinuitetu govori o rastu privrednih aktivnosti, ali i potrebi dodatnog ojačavanja privrede.

Istovremeno su objavljeni podaci o padu prihoda od privrede u cijeloj BiH. Ponovo su ti podaci mnogo lošiji kada je Republika Srpska u pitanju. Predsjednik Vlade umiruje javnost.

Na negativnoj listi deset najvećih gubitaša, osim četiri kompanije iz Srpske, nalazi se i šest kompanija iz Federacije, ali je ukupan gubitak firmi iz Srpske, iako ih je manje na listi, veći za gotovo sto miliona maraka.

Izvor: Slobodna BosnaMožda će Vas zanimati i:

Back to top button