BiH

Dodik na još jednoj crnoj listi : Novinari odbili intervju s Dodikom


Troje novinara odbili su poziv Radio-televizije Republike Srpske za učešće u emisiji “Intervju s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom”, navodeći da na učešće u takvoj emisiji neće pristati sve dok se ne ispune uslovi za nesmetan i slobodan rad medija i novinara.

Suzana Rađen-Todorić, urednica BN TV, Siniša Vukelić, urednik portala Capital.ba i i Dušica Stanojević, dopisnica agencije FENA iz Banjaluke naveli su svoje razloge za odbijanje učešća u emisiji, kao i preduslove koji treba da budu ispunjeni da bi na ovaj način razgovarali sa entitetskim predsjednikom.

Možda će Vas zanimati i:

Oni su naveli da neće pristati na razgovor s Dodikom u emisiji RTRS-a dok ne prestanu napadi na novinare i vrijeđanje novinara od nosilaca vlasti u RS, te dok se ne procesuiraju napadači i nalogodavci napada na novinara Vladimira Kovačevića.

Troje novinara je još navelo da traže uspostavljanje jednakog tretmana institucija i nosilaca vlasti prema svim medijskim kućama i novinarima, kao i uspostavljanje zakonskog okvira koji će garantovati sigurnost novinara i odgovornost za sve vrste napada na novinare.

U Banjaluci je 26. avgusta brutalno pretučen novinar BN TV Vladimir Kovačević.

Njega su nepoznati napadači sačekali na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje i metalnim šipkama na razvlačenje nanijeli su teške telesne povrede.

Kovačević je danas pušten na kućno liječenje.

Bosniaks.infoMožda će Vas zanimati i:

Back to top button