Donosimo vam recept za zdravu verziju bounty čokoladica, bez šećera.
Vrijeme pripreme:
60 min
Sastojci:
300 g kokosa
6 žlica kokosovog ulja u krutom stanju
2 žlice meda
200 ml kokosovog mlijeka
Glazura:
100 g tamne čokolade
1/2 dcl vrhnja za šlag
Priprema:
Na laganoj vatri otopite kokosovo ulje. U njega dodajte med i kokosovo mlijeko. Sve skupa dobor izmiješajte, da se med otopi i dodajte kokos.
Izmiješajte i stavite u hladnjak na barem pola sata da se smjesa stegne.
Kada se smjesa stegnula, oblikujte je po želji. Obzirom da je kokos suh, trebat će malo vremena i strpljenja da ih oblikujete. Poslažite na tepsiju, na papir za pečenje i stavite ponovno u hladnjak da se dodatno stegne.
Na laganoj vatri zagrijte vrhnje za šlag i u njega stavite čokoladu. Miješajte dok se čokolada skroz ne rastopi.
Izvadite oblikovane bounty-e iz hladnjaka i umačite u čokoladu. Poslažite ponovno na papir i stavite u hladnjak da se čokolada stegne, barem još 2 sata, prenosi Kuharica.
Izvor: Tv1