Lifestyle

Brzo i lako do ukusnog ručka: Piletina sa tikvicama u 4 koraka




Nedjelja je uvijek dan za porodična okupljanja, što vrlo često znači i zajednički ručak. Ako nemate ideje šta kuhati danas, ovo je naša preporuka…

Piletina sa tikvicama sprema se vrlo lako i jednostavno. Jelo koje će vam dati osjećaj ugodne sitosti. Neka vam uz piletinu s tikvicama prilog bude riža, a neka se za stolom nađe i vina…

Sastojci (za 4 osobe)

  • 400 grama pilećeg filea
  • 2 kašike Gussnela Dolcela
  • 400 grama tikvica
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica naribanog đumbira
  • 50 ml vode
  • 50 ml vina
  • 1 kašičica Vegete
  • 1 kašičica sezamova ulja

Priprema:

  • Piletinu narežite na rezance i uvaljajte u Gussnel. Tikvice nemojte guliti, nego ih prerežite napola i zatim narežite na tanke ploškice,
  • U vok ulijte ulje i zagrijte ga. Zatim stavite narezano meso i kratko ga popecite. Posolite s pola kašičice soli i izvadite na toplo mjesto,
  • Zatim na istoj masnoći kratko popecite tikvice, posolite s preostalom soli i dodajte đumbir. Vratite meso i zalijte ga vodom i vinom,
  • Dodajte Vegetu pa sve zajedno još kratko prokuhajte. Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet:

Kako biste dobili što tanje pileće rezance, neka fileti budu polusmrznuti.

Izvor: coolinarka



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button