Autoshow weekU fokusu

ASW18: Mirsad Gluhić: Ministarstvo na čijem sam čelu će nastaviti podržavati ASW
Auto Show Week 2018 zvanično je otvoren u 15 sati ispred tuzlanskog Bingo City Centera. Prisutnim medijima ispred organizacije ASW18 obratio se Zlatko Berbić, Lidija Tomić ispred BCC-a, te ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Domaćin Bingo City Center i njihova predstavnica Lidija Tomić, nisu krili zadovoljstvo kontinuitetom održavanja ovog tipa događaja baš ispred BCC-a.

“Prošle godine, u oktobru, bili smo domaćini 2. Auto Show Weeka, obzirom da je organizator odlučio da ponovo budemo, govori da Bingo City Center može da odgovori na sve one izazove koji su prisutni kada se treba organizovati jedan ovakav događaj. U ova tri dana, evo otvorili smo svečano ovaj event, vjerujem da će svi izlagači moći prikazati šta je to novo u njihovim auto kućama i šta je to novo u auto industriji” – kaže Lidija Tomić.

Ispred organizatora i organizacije, govorio je Zlatko Berbić, i sa riječima zahvale svim prijateljima događaja izrazio je želju da će kontinuitet Auto Show Weeka nastaviti ići svojom uzlaznom putanjom. “Želim da se prije svega osjećate dobro u Tuzli, posebno svi oni koji su došli sa strane. Želimo da se dobro družimo i naravno da se naprave dobri, biznis pomaci. Hvala svima na podršci, dobro došli i dobro se osjećajte” – rekao je Zlatko Berbić.

Čast zvaničnog otvaranja Auto Show Weeka 2018 pripala je Ministru trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK, Mirsadu Gluhiću.

“Želim sreću danas i izlagačima, a i potencijalnim kupcima. Vlada TK, ministarstvo na čijem sam čelu će nastaviti podržavati ovaj vid manifestacije, to je potrebno Tuzlanskom kantonu, a naravno i Tuzli.” – rekao je ministar Gluhić.

Ovogodišnje izdanje Auto Show Weeka 2018 je bogatije i za veći broj izlagača, brendova te i izložbenih modela, inovacije su svakako, motocikli i bicikli, te karting, ali ponovni Street Style Show na kraju ASW18.

Odmah nakon ceremonije otvaranja najvećeg auto događaja u Bosni i Hercegovini, prisutnima je premijerno predstavljen Mercedes CLS, automobil koji svojim izgledom plijeni pažnju. Ovaj izložbeni model ispred kuće Star-Centar sada je dostupan javnosti i posjetiteljima tokom Auto Show Weeka.

Nakon veoma uspješnog, prošlogodišnjeg Auto Show Weeka, na samom startu i prvom danu ovog auto događaja očekuje se još veći broj posjetilaca od 30.000 dnevnih posjeta, uzevši u obzir da je ovo godine prisutno čak šesnaest izlagača sa po nekoliko pari izložbenih modela, motocikala, skutera te biciklala.

Auto Show Week 2018 je na rasporedu sve do nedjelje 13. maja i ulaz je na ovaj auto događaj je besplatan.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button