ArhivaU fokusuVijesti

Apel za pomoć: Potraga za nestalom dvanaestogodišnjom djevojčicom iz NišaAleksandra Karimanović, majka dvanaestogodišnje djevojčice Monike iz Niša koja je nestala u petak, 20. decembra, na putu do kuće, već šest dana živi u agoniji jer nema ni traga ni glasa njenom detetu.

Cijela zemlja, ali i dijaspora, digla se na noge da pronađe učenicu 6. razreda osnovne škole, a u želji da se agonija završi, mještani naselja Brzi Brod organizovali su za danas potragom za njom.

Potraga je počela u 10 sati, a svi koji su se uključili kako bi se djevojčica što prije pronašla.

“Pomozimo, ljudi, majci da pronađe svoje dijete za kojim traga 6 dana. Molim sve, ujedinite se, pomozite, krenite u potragu za djevojčicom Monikom iz Niša koja je nestala 20. decembra”, stoji ispod Monikine fotografije na jednoj od Facebook grupa.

Javljaju se i ljudi iz Makedonije koji kažu kako je tamošnja potraga u toku, te da su voljni da je nastave i u Srbiji. Bilo je i poziva iz Belgije, gdje živi bliska rodbina djevojčice.

Romski mediji koji emituju program čak iz Njemačke organizovali su uključenja uživo kako bi se svi koji nešto znaju javili da to javno kažu.

Izvor: RadioSarajevoMožda će Vas zanimati i:

Back to top button