Lifestyle

Umjesto braka desetogodišnji ugovor o vezi













Danas u svijetu u prosjeku više od trećine brakova završava razvodom. Izgleda kako je ostajanje u braku do kraja života nerealno pa upravo zbog toga stručnjaci savjetuju parovima da se umjesto za brak odlučuju za desetogodišnji ugovor o vezi.

Parovi koji se odluče za desetogodišnji, umjesto na cjeloživotni bračni ugovor, bolje dogovaraju podjelu poslova, naročito finansija, te ponovo razmatraju svoju budućnost po isteku ugovora.

Možda će Vas zanimati i:

Ovakvi ugovori bi, prema mišljenju stručnjaka, spriječili nezgodne brakorazvodne parnice kojih najviše ima upravo nakon desete godišnjice braka, piše Independent.

Desetogodišnji ugovor o vezi bio bi najbolje rješenje za parove koji ignorišu statistiku i prepuštaju stvari slučaju. Mnogi parovi ustvari, kako kažu bračni savjetnici, ne vjeruju da u njihovom slučaju može doći do razvoda braka, niti uzmu vremena da razmisle i pokušaju riješiti problem kada već do njega dođe.

Većina parova ostaje u braku zbog djece, zbog drugih ljudi, ili jednostavno završe kao najveći neprijatelji tokom brakorazvodne parnice, s obzirom na to da ne uspiju ispuniti obećanje o zajedničkom životu “dok ih smrt ne rastavi”.

Izvor: klix



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button