Sport

Zvijezda i Sloga kući, Budućnost, Bratstvo i Radnički na nezgodnim gostovanjima







U vikendu pred nama na rasporedu su utakmice 6. kola Prve nogometne lige Federacije BiH.

Zvijezda igra ponovo kod kuće, a ovoga puta na stadion Banja Ilidža dolazi tim GOŠK-a. Zmajevi su za sada na četvrtom mjestu sa 10 bodova, pa im je ova utakmica vrlo važna da ostanu u priključku za vodećim ekipama Rudara i visočke Bosne. GOŠK također ima kvalitet, nalazi se na petom mjestu i biće to jedna od interesantnijih utakmica ovog kola.

Možda će Vas zanimati i:

Trećeplasirano Bratstvo ima 12 bodova i kako sada stvari stoje, jedan je od kandidata za sami vrh. No, sada im slijedi nezgodno gostovanje u Čapljini koja je osvojila samo 4 boda.

Radnički gostuje kod Goražda. To je utakmica ekipa koje se nalaze u sredini tabele i sigurno je da ove ekipe nemaju neku pretenziju da napadnu Premijer ligu BiH, međutim, imaju dovoljno kvaliteta da ove sezone izbore opstanak.

Budućnost ide u Vrapčiće ekipi Veleža. Mostarci su podbacili, osvojili su samo 2 boda, i nalaze se na predzadnjem mjestu. Očekuje ih teška borba za opstanak. Budućnost ima 6 bodova i za sada je u donjem dijelu tabele.

Sloga Simin Han svoj meč protiv Orašja igra u nedjelju. Labudovi su u prošlom kolu ispustili pobjedu u Banovićima, što ih je bacilo na 6. mjesto. Sloga ima samo 3 boda i želi li ove sezone izboriti opstanak ne smije prosipati bodove na domaćem terenu.

Sve utakmice igraju se od 16:30 sati.

Subota, 10.09.2016.

Bosna (S) – Jedinstvo

Bosna (V) – Travnik

Čapljina – Bratstvo

Goražde – Radnički

Velež – Budućnost

Zvijezda – GOŠK

Nedjelja, 11.09.2016.

Novi Travnik – Rudar

Sloga (SH)- Orašje

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button