Vijesti

STRAVIČNA ISPOVIJEST Dok me je muž klao, djeca su vikala: Mama, izdrži!







Ubadao me je krvnički kuhinjskim nožem po grudima… Lice mu je bilo izobličeno, kao da je sam đavo ušao u njega. I sad čujem vrisak svoje djece, koja me preklinju da izdržim. Preživjeli smo strahotu, ali nas strah još ne napušta.

Ovako počinje svoju ispovijest za Kurir Sanja Sabljov (48) iz Pančeva, majka dvoje maljoletne djece, kojoj je 5. marta nevjenčani suprug Ivan K. (41) nanio 11 uboda nožem u grudi i desnu ruku. Sanja i Ivan su bili u vanbračnoj zajednici 17 godina, imaju dvoje djece – kćerku B. K. (14) i sina O. K. (9), pred kojima se horor dogodio. Sanji su život spasli svekar i ljekari, a Ivan je nakon napada uhapšen i nalazi se u pritvoru.

– Život s Ivanom bio je pakao jer nas je sve tukao. Napuštala sam ga, ali me stalno vraćao plakanjem, molbama i lažnim obećanjima, a i nisam imala gdje – priča Sanja dok njeni brojni ožiljci od noža svjedoče o strahoti koju je preživjela.

 

teske-povrede

Teške povrede na tijelu Sanje Sabljov

 

Ožiljak 15 centimetara

Najuočljiviji je onaj na bradi, dug je oko 15 centimetara, i čini se da bi je Ivan zaklao da ju je udario samo nekoliko centimetra niže.

Tu su i brojni ožiljci na glavi, grudima i još jedan veliki na desnoj ruci, kojom je pokušala da se zaštiti.

– Bila sam na krevetu, a do nas djeca. Skočio je na mene, nisam mogla da se pomjerim. Onda je uslijedila serija uboda. Ciljao je u grudi. Oči su mu bile iskolačene, izgledao je kao sam đavo. Dok je oštrica noža probijala kožu i meso i udarala u kosti, nisam mogla ni glas da pustim od šoka. Kroz glavu mi je prošla misao: To je to, kraj! – prisjeća se iskasapljena žena, dok joj se u očima ogleda bol zbog nemoći da se odupre nasilniku.

Vriska kćerke i sina

Jedan od uboda u desnu ruku i danas joj pravi problem. Isječeni su joj ligamenti, ruka joj nije u funkciji i baš tog dana, kad smo razgovarali s njom, stavili su joj gips.

– Pomirila sam se s tim da ću te večeri umrijeti. A potom su me iz kandži smrti otela djeca. Čula sam njihovu vrisku i molbe. Jedno za drugim vikali su: „Ostavi je!“ i „Mama, izdrži, molim te! Mama!“ Bilo je kao u horor filmu. Kćerka je ocu pokušavala da otme nož i posjekla je ruku, a onda je sin skočio na Ivanova leđa i oborio ga – prisjeća se Sanja.

– Strah se uvukao u kosti i meni i djeci. Izbjegli smo smrt te večeri, ali nama je od tada svaki dan pakao – zaključuje naša sagovornica.

 

Svjedočenje kćerke B. K. – Vikao je šta je p…o, plašiš se!

Sanja navodi da je dan prije napada kćerka B. K. izašla iz bolnice.

– Kočila joj se lijeva strana i gubila je moć govora. Ljekari su rekli da je to posljedica stresa – kaže Sanja. Njenu priču prekida B. K., koja kaže da, otkako zna za sebe, trpi očeve batine.

– Jednom me je uhvatio za kosu i glavom udarao u zid. Te večeri kad je napao mamu, plakala sam i povraćala, otac je vikao na mene: „Šta je, pi.ko, plašiš se?! Je..m ti mater, prestani da vrištiš!“ – priča istraumirana djevojčica.

 

Iselila se u iznajmljen stan

Sanja Sabljov od napada s djecom živi u iznajmljenom stanu bez stola i stolica.

– Sve što sam kupila posljednjih godina ostalo je u kući u kojoj sam živjela s Ivanom, ali mi ne daju da to prenesem u ovaj stan, ne da svekar. – kaže nemoćno Sanja.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button