Sport

FOTO Tuzlansko Jedinstvo sa novim sponzorima: San je Liga prvaka!













Ovoga vikenda nastavlja se Premijer liga BiH za rukometašice, a ekipa tuzlanskog Jedinstva u 12. kolu gostuje u Mostaru kod Lokomotive.

Tuzlanske rukometašice trenutno su na četrvtom mjestu sa 21 bodom. Naizgled sve djeluje sjajno, međutim, posljednjih mjeseci nije sve tako jednostavno izgledalo.

“U jednom trenutku sam mislio da se finansijski nećemo moći zatvoriti za ovu polusezonu, a čak sam i nagovještavao svoju ostavku. Ipak, spas je stigla u zadnji čas, dobili smo par kvalitetnih sponzora i mislim da smo napravili pun pogodak”, izjavio je za Kameleon direktor i član stručnog štaba OŽRK Jedinstvo, Elmir Grabčanović.

IMG_9451

Sa nekoliko novih i kvalitetnih sponzora i ciljevi kluba su porasli. Grabčanovića su, prema njegovima riječima, a zbog nekih vizionarskih izjava, smatrali ludim.

“Moj san je Liga prvaka! To je dugoročni projekat na nekih sedam godina. Uspjeli smo za dvije godine iz Federalne lige ući u Premijer ligu BiH, sada smo četvrti i nadam se da bi ćemo do kraja sezone biti i viceprvaci, jer imamo relativno povoljan raspored”, dodao je.

IMG_9455

Što se tiče kadra, ekipa Jedinstva nije mnogo mijenjala. Pripreme su odrađene u Tuzli, a kako kažu u klubu, sve je prošlo u najboljem redu.

“Odigrali smo četiri test utakmice i sve četiri pobijedili, što govori da smo radili vrlo dobro. Najvažnije je da su sve djevojke zdrave i spremne za narednu utakmicu. Lokomotivi ‘gori pod nogama’, ali mi idemo na pobjedu i vjerujemo da ćemo do nje i doći ako budemo pravi”, izjavio je trener Jedinstva, Zvjezdan Tomić, na današnjoj konferenciji za medije.

IMG_9449

Sanja Katić jedna je od glavnih uzdanica tima te sa mnogo optimizma dočekuje utakmicu sa Mostarkama.

“Željno iščekujemo početak prvenstva. Idemo u Mostar sa mnogo samopouzdanja i sigurna sam da ćemo ostvariti pobjedu. Vjerujem u dobar početak prvenstva i još bolji plasman do kraja sezone”, rekla je Katić.

Za kraj treba spomenuti da će ekipa Jedinstva u proljetni dio polusezone ući sa novom opremom, na kojoj se nalazi i logo Kameleona. To je samo jedan pokazatelj naše dobre saradnje sa klubom u prethodnom preiodu, a sigurno je da će se ona i nastaviti.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button