Sport

VIDEO: Najbolji svjetski skakači u vodu ponovo u Mostaru













Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo i ove godine dolazi u BiH.

Najbolji svjetski skakači u vodu će 24. septembra na Starom mostu ponovo izvoditi nevjerovatne skokove, kojima su prošlog ljeta oduševili gledaoce u BiH. No, ove godine očekuje nas i jedno posebno iznenađenje: u Mostar stižu i najbolje svjetske skakačice, koje će demonstrirati da nimalo ne zaostaju za svojim muškim kolegama.

Elitni svjetski skakači će na Starom mostu ponovo demonstrirati svoju zadivljujuću vještinu, skačući sa visine od 27 metara.

Među takmičarima će biti i neprikosnoveni petostruki prvak Gary Hunt (UK), zatim miljenik domaće publike – legendarni Orlando Duque (Kolumbija), te prošlogodišnji pobjednik Starog mosta – mladi Jonathan Paredes (Meksiko). Od takmičarki mogu se izdvojiti dvostruka prvakinja Rachelle Simpson (SAD), Njemica Anna Bader i sjajna veteranka Ginger Leigh Huber (SAD).

Mostar je sedma od devet stanica prvenstva, a dobra vijest jeste da je takmičenje na Starom mostu određeno za drugu polovinu septembra, tako da će se izbjeći nesnosne vrućine kakve su vladale prošlog augusta za vrijeme takmičenja u našoj zemlji.

Izvor: klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button