Sport

Bilić konstantno pokazuje zašto je ispred Klopp-a










Ponovljeni susret šesnaestine finala FA Cupa između West Hama i Liverpoola odigran je večeras nakon što je prva utakmica završena rezultatom 0:0. U dosta izjednačenoj igri večeras, nakon 120 minuta igre Čekičari su ostvarili plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Regularni tok susreta završen je ponovo bez pobjednika, ali ovoga puta sa dva pogotka, po jedan na obje strane. Liverpool je prvi stigao do prednosti fenomenalnim golom Coutinha iz slobodnog udarca, da bi Antonio u finišu prvog poluvremena poravnao rezultat na 1:1.

I pored brojnih prilika u drugih 45 minuta mreže su mirovale, pa je utakmica nastavljena u produžecima. U produžecima nije bilo pogodaka sve do 121. minute susreta, tj. do nadoknade izgubljenog vremena u drugom produžetku, kada je Ogbonna savladao Mignoleta za konačnih 2:1 i plasman West Hama u osminu finala ovog takmičenja. Asistenciju za pobjednički gol postigao je – pogađajte, Payet, koji ove sezone zaista briljira i koji nosi ekipu West Hama kroz čitavu sezonu.

Kada smo već kod Payeta, zanimljiva je činjenica da West Ham pobjeđuje u 50% slučajeva kada je Payet na terenu, dok samo 12% pobjeđuje kada nema sjajnog veznjaka Čekičara.

Izvor: Sport.ba



Back to top button