Arhiva

Izeta Husić-Đuzić najmlađa doktorantica Univerziteta u Tuzli

Kao što smo pisali ranije, u Tuzli je prošle sedmice, tačnije 20. decembra 2019. godine upriličena svečanost dodjele doktorskih diploma i promocija ukupno 15 doktoranata koji su u proteklom periodu uspješno odbranili doktorske disertacije na fakultetima Univerziteta u Tuzli.

Prilikom svečane ceremonije promovirane doktore nauka predstavljali su dekani i prodekani fakulteta, govorivši o njihovim biografskim podacima, naučnom i stručnom radu, te o doktorskim disertacijama i njihovom doprinosu nauci. Svih 15 doktoranata su bez dileme postigli velike i rezultate koji zahtjevaju pažnju i divljenje, no vrijedi istaknuti da je najmlađa doktorantica među njima Izeta Husić-Đuzić, koja je svoj doktorat odbranila na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Izeta Husić-Đuzić rođena je u Brčkom 28.05.1989, a Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Tuzli, odsjek „Edukacija i rehabilitacija”, upisala je 2008. godine, te je uspješno diplomirala u julu 2013. godine, stekavši zvanje „diplomirani edukator i rehabilitator”. Drugi ciklus studija upisala je u akademskoj 2013/2014. godini na istom fakultetu, ovaj put u oblasti „Motorički poremećaji i hronične bolesti”, koji uspješno privodi kraju u junu 2016. godine odbranivši master tezu pod nazivom „Procjena životnih vještina kod mladih osoba sa invaliditetom”, i time stekla pravo na akademsko stručno zvanje magistar specijalne edukacije i rehabilitacije.

Potom  upisuje i III ciklus studija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 2016. godine, usmjerenje Oštećenje vida, kojeg je ove godine uspješno i okončala. U oktobru 2017. godine izabrana je u zvanje višeg asistenta (bez zasnivanja radnog odnosa) na odsjeku „Specijalna edukacija i rehabilitacija”. U nastavnom procesu kao viši asistent na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Tuzli izvodila je vježbe na studijskom programu Specijalna edukacija i rehabilitacija iz predmeta: Uvod u specijalnu edukaciju i rehabilitaciju I, Porodica i rehabilitacija, Programi i metode rada s učenicima oštećenog vida I“, Programi i metode rada s učenicima oštećena vida II, Funkcionalna procjena osoba oštećenog vida, Dijagnostičko-korekcioni postupci u rehabilitaciji vida II, Praksa u edukaciji i rehabilitaciji II, Inkluzija u obrazovanju I, na studijskom programu Poremećaji u ponašanju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Stručni ispit za zvanje diplomirani edukator-rehabilitator položila je u novembru 2017. godine. Autor i koautor je brojnih naučno-istraživačkih radova objavljenih u domaćim i inozemnim časopisima. Pripravničku praksu je odradila u JZU Osnovna škola „Mejdan“ u Tuzli. Bila je u radnom odnosu prvobitno u JU „Mješovitoj srednjoj školi“ u Čeliću, potom u JU „Druga Osnovna škola“ u Brčkom. Trenutno je agažovana kao viši asistent bez zasnivanja radnog odnosa na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Aktivno poznaje engleski jezik. Udata je i majka jednog djeteta.

Ovom prilikom čestitati Izeti i njenoj porodici na ovom uspjehu i zaista velikim postignućima i želimo joj puno sreće u daljnjem radu i usavršavanju, te da svojim uspjehom inspiriše druge mlade ljude.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button