Sport

Predsjednik BiH primio “hrvatskog” Karačića. Ko će primiti “bosanskog” Karačića? Možda Grabar Kitarović…




Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je bronzanu medalju na nedavno završenom rukometnom Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Susjedi u svojim redovima ima dva igrača koji su rođeni Mostarci. Marino Marić i Igor Karačić predstavnici su grada podno Veleža i svakako ovaj uspjeh ujedno je i uspjeh i njihovog grada. Doček koji je bio veličanstven u Mostaru je svakako minimum koji su sugrađani ovog dvojca mogli uraditi za njih.

Novinske agencije prenijele su vijest da je Igora Karačića primio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović. Gest vrijedan pažnje i velika čast za igrača da ga primi predsjednik jedne države nakon uspjeha.

Ironija je da je gospodin Čović “požurio” da primi Karačića i slika se sa njim, a da pritom zaboravlja da rukometna reprezentacija države čiji je on predsjednik na odlučujuće utakmice putuje autobusom uz sendvič zamotan u masni papir i deset ćevapa da im se nađe na putu. Isti taj savez na žrijeb baraža nije poslao selektora Markovića, jer navodno za to nije bilo dovoljno novaca, kako bi i on mogao prisustvovati žrijebu što je neka praksa.

Možda bi gospodin Čović trebao nekad pogledati i utakmice reprezentacija države čiji je predsjednik ili je to predodređeno samo za neke druge članove u rotaciji. Malinović je obećao poginuti za državu koja im ne daje ništa, Musa je molio da se pomogne reprezentaciji da ponovi uspjeh i osvajanje titule evropskog prvaka, mnogi drugi savezi “kukaju” da su pred gašenjem, ali to izgleda aktuelnog predsjednika baš i ne interesuje, makar da sportistima u BiH da podršku. Pa i moralna bila barem.

A ne bi bilo loše obavijestiti gospodu da u reprezentaciji ima još jedan Karačić, Ivan se zove i svim srcem nosi grb BiH na prsima i za našu zastavu i himnu mu nije bilo “mrsko” obje ruke polomiti na terenu.

Igoru čestitamo, a nadamo se da će i Ivan ubrzo dočekati da ga primi predsjednik lično.

Izvor: sport1

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button