Kada nastupe dani poput ovih koji su pred nama, jedna opcija za rashlađivanje nam uvijek pada na pamet – jesti sladoled!
Za pripremanje sladoleda ne trebate biti majstor slastičarstva, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept.
Jedan upravo takav stoji pred vama. Nakon samo jednog pripremanja, ovaj recept sigurno će se naći u vrhu onih koje svakodnevno spremate, bilo ljeti, bilo zimi kada se i tada zaželi malo ledenog ukusa.
- Sastojci koji će vam biti potrebni:
– 200 g tamne čokolade
– 5 žumanjaka
– ½ šalice šećera
– 500 ml mlijeka
Priprema teče na sljedeći način:
1. Tamnu čokoladu otopite na pari.
2. U drugoj posudi dobro izmiješajte žumanjke i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanjke lagano dodavajte mlijeko i miješajte.
3. Smjesu prebacite u maleni lonac te dodajte otopljenu čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, te skinite s vatre prije vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.
4. Sve dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smjesu koja se već lagano stisnula i brzo je promiješajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.
5. Ponovno je izvadite i ponovite postupak te vratite u zamrzivač i pustite još sat i pol dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbjeći ćete stvaranje kristalića leda i dobit ćete ukusan kremasti sladoled.
Ako pak želite vidjeti kako to sve izgleda, video je u nastavku. Uživajte!
IZVOR: Zadovoljna.hr