ArhivaBiHLifestyle

Profesori i učenici iz Švedske u radnoj posjeti Gimnaziji “Mustafa Novalić” Gradačac (FOTO)







U sklopu projekta “Održiva proizvodnja i konzumacija” učenici i profesori JU Gimnazija „Mustafa Novalić“ iz Gradačca danas su ugostili svoje drugove i kolege iz grada Vänersborga, Švedska.

Goste iz Vänersborga dočekao je managment škole: Fikreta Čobo, direktorica, Tatjana Supić Lukić, prof. – izvršna koordinatorica projekta i Brankica Kostić Hasanović, nositeljica projektnih aktivnosti.

Gosti iz daleke Švedske smješteni su u prelijepom ambijentu hotela “Banja Ilidža”, a prema informacijama koje smo saznali od prof. Supić – Lukić, gosti će danas obići i znamenitosti grada “Zmaja od Bosne”  te na taj način započeli drugi dio projekta nastalog prije tri godine.

Glavni „krivac“ za to što je projekat prekogranične saradnje učenika i profesora iz Bosne i Hercegovine i Švedske dobio i svoj finalni dio, tačnije drugu fazu, je Susanna Radovanović, profesorica tjelesnog odgoja iz Švedske. Prof. Radovanović je zajedeno sa koleginicom profesoricom Susanne Meuller, započela ovaj projekat još 2016. godine kada je realizirana i razmjena učenika iz Švedske u Bosnu i Hercegovinu i obratno, a ove godine tim profesora je proširen za još jednu izuzetnu osobu, profesoricu Angelicu Konig Cassel.

Vrijednim gimnazijalcima želimo uspješno realiziran projekat, gostima iz Švedske ugodan boravak u Bosni i Hercegovini, a menadžmentu obje škole nastavak uspješne saradnje i u narednom periodu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button