LifestyleTuzlanski kantonU fokusu

Još jedan voz u turističkoj ponudi Banovića: Panoramskim vozićem obilaziće se prirodne ljepote i kulturno-historijske znamenitosti







Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma opštine Banovići, radi punom parom. Turističku ponudu rudarskog kraja u narednoj proljetno-ljetnoj sezoni obogatiće  turističkim vozićem. Osim popularnog Ćire, turisti će u Banovićima imati priliku obići u panoramskom voziću sve prirodne i kulturno-historijske znamenitosti u gradu i okolini.

Dok prođu procedure za javne nabavke, vozić će stići u Banoviće za neka 3 mjeseca, kada će turistički radnici iz ove opštine izraditi ture i planove za obilaske, koje će u određenom roku uspjeti vratiti uloženih 98 hiljada KM.

Kako su nam rekli iz Centra za zaštitu, razvoj i promociju turizma opštine Banovići, vozić će praviti srbijanska firma koja je zaslužna i za popularni tuzlanski vozić, s tim da će se po dizajnu razlikovati.

Banovićke turiste voziće zeleni vozić, dizajnom nalik Ćiri i imaće kapacitet od 36 mjesta. Prema trenutnim planovima vodiće turiste na najatraktivnije lokacije na ovoj opštini od zaštićenog pejzaža Konjuh i izletišta Zlača i Mačkovac, pa sve do Ramićkog jezera i Breštice, te arheoloških nalazišta i Turskog mezarja, te stećka Božićka Banovića.

Krajem februara naredne godine očekujemo da će biti gotov vozić i da će stići u Banoviće. Do tada će biti i isplaniran bar dio tura koje će voziti. Budući da je vozilo za drumski saobraćaj, voziće regularnim cestama do atrakcija koje isplaniramo da budu na itinererima“, otkriva za Kameleon Almir Đerzić iz Centra za zapštitu, razvoj i promociju turizma opštine Banovići

Biće ovo odlična prilika za predstavljanje Banovića i okoline turistima, ali i nova destinacija za turiste iz BiH i svih drugih zemalja. Posebno će biti interesantna tura za školske ekskurzije, gdje će učenici imati priliku za jedan dan obići najrazličitije sadržaje.

Piše: Damira Ibranović

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button