BiHU fokusu

Oblačno sa kišom i vrlo toplo







U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prijepodne umjereno oblačno.
Od sredine dana prema večernjim satima jači razvoj oblačnosti usloviće lokalne pljuskove i grmljavinu. Izgledni su i obilniji pljuskovi.

Puhaće slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna od 24 do 30, na jugu zemlje od 31 do 34 stepena.

Biometeorološka prognoza

Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, sunčane periode i nešto stabilnije vrijeme, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Tokom dana neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i štetnog UV zračenja.

Poslijepodnevni sati će proteći uz izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti u tom periodu, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak, 03.08.2018., prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom u Bosni, rijeđe u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 33°C.

U subotu, 04.08.2018., u Bosni se prije podne prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 30°C, na jugu zemlje od 32 do 35°C.

U nedjelju, 05.08.2018., u Hercegovini sunčano. U Bosni će preovladavati pretežno sunčano vrijeme, ali u jutarnjim satima je izgledna magla ili niska naoblaka po kotlinama i uz riječene tokove. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje od 33 do 36°C.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button