SportU fokusu

Priča sa stadiona Banja Iližda: Otac Huso ponosan na svoje sinove (FOTO)







Na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu, jučerašnju pobjedu Zvijezde nad Rudarom iz Kaknja posmatrao je i Huso Čivić iz Kalesije, koji je više kriomice posmatrao igru i poteze igrača sa brojem 16 u domaćoj ekipi, grača sredine terena od koga potiču skoro sve akcije ovog tima.

I sam igrač koji nosi taj broj na leđima, Muharem Čivić je krišom pogledao ka tribinama i mjestu odakle ga posmatra njegov otac Huso. Sa zebnjom je Huso čekao da se susret završi, a na kraju nije krio svoje oduševljenje igrom svoga sina i pobjedom njegove ekipe koja ih i dalje drži na prvom mjestu Prve lige Federacije BiH.

Po završetku susreta sin Muharem je odmah prišao ocu koji mu je čestitao, a ponos je zračio iz njegovih očiju. To nije ni neobično kada se zna da mu je mlađi sin Eldar takođe u nogometu i član je Sparte Prag i kapiten mlade U-21 reprezentacije BiH, dok je stariji Muharem standardni prvotimac Zvijezde i okosnica ovog tima koji se bori za povratak u premijerligaško društvo.

Pogotovo je ponosan što su to čestiti, pošteni i dobri mladići, puni mladalačke vedrine i prilično omiljeni u ekipama za koje nastupaju.  Da bi to potkrijepio, pomalo u šali, Muharem je dobacio da nije pružio baš onu igru kako zna, jer osjećao je tremu kao da ga posmatra selektor.

Bilo je prijatno vidjeti dio te sportske porodice Čivić jučer na stadionu u Gradačcu.

PIŠE: Suad Krajnović 

FOTO: Ammar Krajnović 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button