Sport

Nekadašnja velika NBA zvijezda uhapšena zbog oružja i droge
Bivša NBA zvijezda Rajon Rondo uhapšen je u nedjelju u Indiani zbog nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja te pribora za drogu i marihuane, prenosi najpoznatiji NBA insajder Adrian Wojnarowski.

“Zaustavljen je zbog saobraćajnog prekršaja, a policajac je namirisao marihuanu, što je izazvalo pretragu automobila u kojoj je pronađen pištolj, marihuana za ličnu upotrebu, kao i pribor za drogu,” naveo je portparol policije.

Rondo je odveden u zatvor nakon čega je odmah položio kauciju, a sve optužbe protiv njega su prekršajne.

Rondo je u bogatoj NBA karijeri koja je trajala 16 godina igrao je za Boston, Dallas, Sacramento, Chicago, New Orleans, Los Angeles Lakerse, Atlantu, LA Clipperse i Cleveland gdje mu je 2022. godine bio posljednji NBA angažman.

Dva puta je bio prvak NBA lige, četiri puta je učestvovao na All-Staru i imao je brojna individualna priznanja kao najbolji asistent, kradljivac lopti, član defanzivne petorke…

Podsjetimo, i 2022. godine prijavila ga je supruga nakon što je prijetio da će je ubiti, a tada je također imao pištolj te je lomio sve po kući.

Prošle godine je imao novi problem sa sličnim prekršajem, kada je ista supruga pozvala pomoć, ali je i taj slučaj završen sporazumno.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button