Crna hronika

GRAČANICA: Oduzeto preko 3 kilograma Cannabisa (FOTO)

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK – Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa službenicima OKP PU Gradačac/PS Srebrenik, PU/PS Gračanica i PS Doboj Istok, 19.09.2017.godine postupajući po pismenoj Naredbi Općinskog suda Gračanica, izvršili pretres kuće i vozila koje koristi O.M., rođen 1992.godine nastanjen na području općine Gračanica. Prilikom pretresa, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa“, te mobilni telefon.

Takođe, daljnjim radom na navedenoj problematici 20.09.2017.godine u Gračanici izvršen je i pretres vozila korisnika N.Č., rođen 1996.godine iz Gračanice, kojom prilikom je pronađena veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis“.

Možda će Vas zanimati i:

Izvršenim vještačenjem naknadno je utvrđeno da se u oba slučaja radi o opojnoj drogi cannabis ukupne količine preko 3 kg.

Nad navedenim licima je u službenim prostorijama MUP TK-a izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su ista uz Izvještaj predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button