Kultura

Srđan Puhalo u Tuzli promovisao svoju knjigu “Samo frontalno”: Izliječio sam jednu gospođu od nacionalizma! (FOTO)










Ko bi rek'o da ponedjeljak veče može biti zabavno, a u isto vrijeme i poučno veče koje tjera na razmišljanje. Tako je to izgledao večeras u Caffe Gajba u Tuzli gdje je poznati psiholog i analitičar, Srđan Puhalo održao promociju svoje knjige “Samo frontalno”.

Knjiga u biti sadrži mnoge objavljene i neobjavljene tekstove o temama o kojima Puhalo skoro svakodnevno iznosi stavove. Večeras ih je predstavio na sebi svojstven način, u svakom slučaju realan, intelektualan, pomalo i komičan, a Tuzlaci i Tuzlanke imali su mnoštvo pitanja nakon “oficijelnog dijela” promocije.

Možda će Vas zanimati i:

Imao je Puhalo priču za svakog ponešto. Otkrio je na koje je blogove posebno ponosan, ko ga voli, a ko ne voli u Banja Luci i BiH, kako je izgledala njegova posjeta SAD-u, odnsono St. Louisu, te kako je dobio neformanlnu titulu najboljeg blogera u BiH.

Mene je najviše dojmilo jedno. Naime, Puhalo putem svojih blogova daje svoj stav na određene teme i vrlo često mu se javljaju građani sa porukama u FB inbox. Kako kaže, dobija puno prijetnji, ali se sjeća kada je dobio poruku jedne gospođe koja mu je napisala kako su je njegovi tekstovi “izliječili” od nacionalizma.

Sve u svemu, moglo se večeras čuti mnogo “pametnih stvari” koje nas tjeraju da svi zajedno “mućnemo” svojom glavom ako želimo da napravimo neku bolju budućnost i neku bolju perspektivu za budućnost naše divne BiH.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button