Sport

Vratio se među gradačačke “Zmajeve”: Zvijezda dobila pojačanje među stativama







Jedno od najvećih pojačanja koje je u ovom zimskom roku dobila Zvijezda iz Gradačca je povratak u staro jato golmana koji je ponikao u ovom klubu, Emira Prljače.

U prošlom dijelu prvenstva to je bilo jedno od najslabijih mjesta u ekipi Zvijezde, tako da su mnogi bodovi prosuti baš zbog nesigurnosti odbrane, a pogotovo golmana.

Možda će Vas zanimati i:

Dolaskom ili bolje reći povratkom Emira Prljače ta pozicija postaje puno sigurnija, a to sve onda daje sigurnost i cijeloj ekipi.

“Radujem se da sam ponovo u svom klubu, nadam se da ću pripreme odraditi dobro i da neće biti nekih povreda. Želja mi je da se svojim odbranama nametnem treneru i stručnom štabu i izborim mjesto u prvoj postavi. Mislim da će Zvijezda u ovom dijelu prvenstva igrati ljepši nogomet i da će to ponovo vratiti publiku da napune naš stadion jer ljubitelji nogometa u Gradačcu žive za svoju Zvijezdu, a mi igrama treba da to dokažemo. Posmatrajući njegove odbrane i zalaganje na treningu ne možemo se oteti utisku da je Zvijezda osigurala svoj gol na duži period”, kazao je Prljača po svom dolasku.

Prljača je rođen 28.10.1993. godine u Gradačcu gdje je i počeo da igra za kadete i juniore Zvijezde, te je bio član U-15 i U-17 reprezentacije BiH. Kratko vrijeme brani za Omladinac iz Kambera, a onda 2,5 godine za Bratstvo iz Gračanice. Nakon toga dolazi u Bosnu iz Mionice i zadržava se godinu i pol i sada ponovo dolazi u Zvijezdu u kojoj je ponikao.

Piše: Suad Krajnović

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button