Sport

OŽRK Jedinstvo AR predstavilo Damira Cipurkovića: Vrijeme je da skinemo Grude sa trona i titulu donesemo u Tuzlu! (FOTO)










Legendarni Damir Cipurković danas je predstavljen javnosti kao novi trener OŽRK Jedinstvo AtlasRelax. Nekadašnji golman i trener u reprezentaciji BiH svojim znanjem i iskustvom svakako može pomoći u ostvarivanju što boljih rezultata kluba, pa svi sa optimizmom očekuju novu sezonu.

“Ekipu dosta dobro poznajem, bar ove igračice koje su ostale. Ovo je za mene veliki izazov da pokušamo ove godine napraviti jedan iskorak, a to je osvajanje titule prvaka BiH. Zadnje dvije godine Jedinstvo završava na drugom mjestu i smatram da je došlo vrijeme da skinemo Grude sa trona. Vjerujem saradnicima i ljudima iz uprave da su nove igračice koje su došle adekvatna pojačanja. Ne znam kakva će biti situacija sa Isić i Vrdoljak, ali i bez njih mislim da imamo jednu dobru i respektabilnu ekipu koja bi mogla napoko titulu donijeti u Tuzlu”, rekao je u svom prvom obraćanju medijima novi trener Labudica.

Ekipa Jedinstva u novu sezonu ulazi pojačana za šest novih igračica a to su: Šejla Kararić (lijevo krilo), Adrijana Damjanović (lijevi bek), Sumeja Mujkić (lijevo krilo), Dejana Kulić (srednji bek), Ivana Sikimić (desni bek) i Ivana Rajković (golman), dok se još uviječ čeka rasplet da li će plavi dres i u narednoj sezoni nositi već pomenute Dora Vrdoljak i Armina Isić, te Marijana Sorak.

Kako je istakao Cipurković, početak priprema za novu sezonu zavisi od igranja u EHF Challenge Kupu. U klubu priželjkuju da dobiju geografski što bližeg protivnika kako bi se izbjegla skupa putovanja.

“Ukoliko ne budemo igrali u Challenge Kupu, pripreme će početi oko 2o. avgusta, a u slučaju nastupa u Evropi morali bi pripreme pomjeriti malo ranije. Napraviću program za igračice koje će raditi individualno, jer u svom radu više preferiram rad sa loptom, nego trkačke stvari. Potrudićemo se da igračice na pripreme dođu koliko toliko spremne, a ako su prave profesionalke one će to shvatiti ozbiljno”, rekao je Cipurković.

Sportski direktor kluba Zvjezdan Karadžin je još jednom istakao da klub očekuje veću podršku vlasti, ali i sponzora u narednoj sezoni, jer je Jedinstvo jedini klub iz Tuzle koji je dva puta zaredom ostvario plasman u Evropu.

Član upravnog odbora OŽRK Jedinstvo, Ahmed Srabović dodao je kako su finansije velika prepreka za nastup ekipe u Evropi. Također, Srabović je iznio činjenicu kako na području Tuzle postoji 800 firmi, od kojih nijedna ne sponzoriše ovako zdrav sportski kolektiv kakav je OŽRK Jedinstvo AtlasRelax.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button