SportU fokusu

JURČENKO: Protiv Želje rutinski, ali protiv Celja i Montane ništa neće ići glatko










Do kraja sedmice košarkašice ŽKK RMU Banovići igraju tri utakmice, redovna kola WABA lige i Prvenstva BiH, te zaostalu utakmicu protiv bugarskog viceprvaka Montane.

Prvu od tri igraju protiv Celja. Uzvratna utakmica sa Slovenkama igra se sutra (srijeda) od 18:30 sati. U prvom dijelu lige, Celje je nadmoćno pobijedilo Banoviće rezultatom 92:74, kako se i očekivalo. Gostujuće košarkašice su 4. na tabeli, s omjerom pobjeda i poraza od 6:4, tako da su svakako favoritkinje i u ovoj uzvratnoj utakmici.

Možda će Vas zanimati i:

U petak, 08. februara u 17 sati, u Banoviće stiže Željezničar koji je na samom dnu ljestvice Prvenstva BiH. U nedjelju, 10. februara u 18 sati na parket SD Banovići istrčaće viceprvakinje Bugarske, košarkašice Montane. I one su na svom terenu uspjele pobijediti Banovićanke, u utakmici koja je bila neizvjesna do posljednje četvrtine.

Nakon pobjeda u posljednje dvije utakmice, trener Banovićanki nije siguran u nove pobjede svojih igračica.

Utakmica protiv Željezničara biće rutinska, mislim da je samo pitanje sa koliko koševa prednosti ćemo završiti. A što se tiče utakmica u okviru WABA lige, ništa neće ići tako glatko. Svejedno, siguran sam da možemo pružiti jak otpor i Celju i Montani, bez obzira što se radi o izuzetno kvalitetnim ekipama koje se bore za play off i igraju Euro Kup. I jedni i drugi su favoriti nad nama, ali mislim da su moje igračice motivisane nakon prošlosedmičnih pobjeda da daju sve od sebe, pa i da iznenade pobjedom neku od ove dvije ekipe, što da ne  rekao je Jurčenko.

Iz ŽKK RMU Banovići pozivaju ljubitelje košarke da dođu na ovosedmične utakmice i podrže ih.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button