Lifestyle

Omladinski resursni centar vas poziva na radionicu “Usudi se ostati”










Omladinska grupa Omladinskog resursnog centra Tuzla u mjesecu augustu započinje sa realizacijom projekta pod nazivom Dare To Stay.

Tema ovog projekta jest nezaposlenost mladih, a koji će se baviti i pripremom mladih na ulazak na veoma surovo tržište rada. Cilj je osposobiti i olakšati prvo zaposlenje mladih u našoj zajednici te ujedno podstaći i dijalog između mladih i odgovornih organa vlasti.

Prva planirana aktivnost projekta jest edukativna radionica koja će biti održana u Kući Plamena Mira, u periodu od 26.08 do 27.08.2016, a obuhvatati će sljedeće teme: timski rad, komunikacija i motivacija, pisanje CV-a i motivacionog pisma, pripreme za intervju sa poslodavcem. Radionica će se održati u periodu od 10:00h do 14:00h a učesnicima je obezbjeđeno i osvježenje.

Prijave na radionice možete izvršiti preko:

https://goo.gl/forms/anfa01qrLfYWJbu32

U sklopu projekta održati će se Okrugli sto i Javna tribina na kojima će se raspravljati o mogućnostima i perspektivama zapošljavanja mladih. Naš cilj je pokazati mladima da informacije i znanja koja usvoje na ovakvim radionicama mogu da iskoriste u budućnosti.

Ovaj projekat je odobren i finansiran od strane Helsinki Citizens’ Assembly (hCa), nevladine organizacije građana posvećene miru, demokraciji i ljudskim pravima u Europi.

Izvor: OGORC Tuzla



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button