Zanimljivosti i zabava

Kao nitko do sad – natjerao je direktore da otvore njegov CV







Lukay Yla iz Litve bio je više nego kreativan u traženju novog posla. Preselio se u San Francisco i želio je mjesto u najboljim marketinškim ili tech tvrtkama. No bio je svjestan da tamo sa željama kao njegovim dolazi na stotine i stotine sličnih njemu. I da je obično slanje životopisa ravno bacanju u smeće. Zato je morao smisliti nešto drugačije. Inovativnije. Kreativnije. Iskazati se.

Došao je do direktora svih tvrtki osobno. Kao dostavljač krafni. Odjenuo se kao dostavljač jedne od najvećih dostavljačkih tvrtki u San Franciscu i dostavio paket s krafnama direktorima top 10 oglašivačkih tvrtki i 30 top tech tvrtki u kojima bi volio raditi. 

Svaka kutija sadržavala je posebnu poruku i svi direktori bi je vidjeli kada bi otvorili kutiju. Na poklopcu kutije iznutra je pisalo: “Većina životopisa završi u smeću. Moj – u vašem trbuhu.”

Uz to je bilo priloženo pismo: 

Pozdrav,
Ova dostava nije greška. Pretvarao sam se da sam dostavljač kako bih se uvjerio da je moj životopis stigao do vas osobno.

Kao što vidite, pristupam stvarima na drugačiji način i ono što je vrlo važno – volim završiti stvari.

Moje ime je Lukas; ja sam tip iz marketinga s pet godina iskustva. Divim se vašoj tvrtci i volio bih raditi za vas.
Ako sam vas zainteresirao i ako se pitate kako doći do mene, molim vas upišite bit.ly/check-resume u svom browseru.

Do tada, molim vas uživajte u ovim divnim i poznati krafnama iz pekarnice Mr. Holmes.”
 

Best weather all year long.

A photo posted by Lukas Yla (@lukasxyz) on

Ovaj način izgleda da se svidio mnogim šefovima. Lukas je već imao 10 intervjua, a još nije bio ni dostavio pakete u sve firme koje je želio.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button