BiHSport

Zvjezdan Misimović: Još sam u šoku… vjerujemo u Spahu, bit će on dobro
Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić (39) uspješno se oporavlja na Odjelu intenzivne njege Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, nakon teške saobraćajne nesreće kod Gacka koja se dogodila u noći između četvrtka i petka.

– Emir Spahić je stabilno, a tako je proveo i noć u Intenzivnoj njezi. Ima problem s probijenim plućima i karlicom.

U narednih dan-dva ljekarski konzilij će donijeti konačnu odluku hoće li biti operiran ili će se ići samo na konzervativnu terapiju – kazao je izvor “Avaza” iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Probijena pluća su kvalitetno sanirana drenom.

– Što se tiče pluća, tu se stavi dren i to bude dobro. Dilema je sada samo u vezi s karlicom, koja je prelomljena na dva-tri mjesta, hoće li morati biti operirana. U svakom slučaju, konačna odluka će biti donesena konzilijarno u ponedjeljak (sutra, op. a). Inače, sada ga samo držimo u dobrom stanju – kazano nam je u KCUS-u.

Poruke podrške

Vijest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je povrijeđen nekadašnji kapiten našeg državnog tima velikom brzinom obišla je cijelu Evropu, tako da su poruke podrške i jučer stizale iz svih dijelova Starog kontinenta.

– Sve nas je pogodila vijest o Spahinoj saobraćajnoj nesreći – kaže za “Dnevni avaz” Zvjezdan Misimović, nekadašnji Spahićev saigrač u našoj reprezentaciji, a trenutno savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Popularni Miske dodaje da ga je vijest o Spahićevoj nesreći zatekla u Njemačkoj.

– S obzirom na to da sam kod kuće u Minhenu, non-stop sam na vezi s predsjednikom Saveza (Elvedin Begić, op. a.), koji mi javlja novosti iz Kliničkog centra. Normalno, svi smo šokirani.

Kada sagledam sve okolnosti saobraćajne nesreće kod Gacka, te transporta, prvo u Trebinje, a potom i Sarajevo, ako tako mogu reći, sretni smo što zdravstveni bilten nije gori. Nadam se da će se Spaha brzo oporaviti – kaže Misimović.

Doktori ipak najavljuju dugotrajan oporavak, posebno zbog višestrukog prijeloma karlice.

– Naravno, nisu to bezveze povrede, ali svi znamo da je on dosta jak i vjerujem da će se uspješno oporaviti. Vjerujem da će na kraju rehabilitacijskog procesa sve biti uredu, bez obzira koliko on trajao. Uvjeren sam u to – naglašava Misimović, koji je Spahićev veliki prijatelj.

Dobri ljudi

Misimović ističe da ga je teško pogodila vijest o nesreći.

– Kad sam čuo tu vijest, šokirao sam se, jer ko može računati na tako nešto. Dođe iznenada, tako da smo svi mi koji smo bliski sa njim još u šoku. Međutim, s obzirom na to da se radi o sportisti koji se cijeli život borio i po prirodi je borben, vjerujem da će sve biti dobro.

Također, oko sebe ima dobre ljude, prvenstveno mislim na njegovu familiju, tako da mora biti dobro – optimista je Misimović.

Bivši kapiten reprezentacije BiH je i kao fudbaler bio veliki borac, fajter.

– Upravo zbog toga sam uvjeren da će sve biti uredu. Nikad nije odustajao pred iskušenjem, što ga je krasilo cijelu karijeru – rekao je Misimović.

Sada smo pod pritiskom

Misimović u utorak dolazi u naš glavni grad, kada će posjetiti Spahića na KCUS-u. Dva dana kasnije bit će uz naš državni tim na zeničkom Bilinom polju u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. protiv Lihtenštajna. Potom slijedi gostovanje Armeniji.

– Idem i u Jerevan. Vjerujem da u predstojećim utakmicama možemo popraviti bodovni saldo. Međutim, sad smo pod pritiskom, nemamo više pravo na kiks.

Bit će neizvjesno, da ne kažem gusto, do kraja kvalifikacija. Italija se malo odvojila, a svi ostali, Finska, Armenija, Grčka i mi, još smo u ozbiljnoj igri – analizira Misimović.

Zajednički oproštaj u Zenici

Misimović i Spahić te Vedad Ibišević zajedno su se oprostili od reprezentativnog dresa “Zmajeva”.

– Naravno, pamtim sve, a posebno tu utakmicu u Zenici, 28. maja 2018. BiH – Crna Gora 0:0 – rekao je Misimović.

Izvor: Dnevni avazMožda će Vas zanimati i:

Back to top button