RegionVijesti

(VIDEO) Vučić tvrdio da je na protestima u Beogradu bilo jako malo ljudi, međutim snimci iz zraka ga demantuju

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je sinoć tvrdnje da se na demonstracijama u Beogradu okupilo 2.490 ljudi. Međutim, snimci iz vazduha demantuju ovu izjavu, bacajući sumnju na tačnost informacija koje dolaze iz vlasti.

Tokom protesta, demonstranti i članovi opozicione liste “Srbija protiv nasilja” pokušali su nasilno da uđu u zgradu Skupštine grada u Beogradu, što je rezultiralo razbijenim staklima na ulaznim vratima i prozorima.

“Nikakva revolucija nije u toku. Mi se trudimo da mirnom reakcijom ne povredimo nikog od demonstranata. Večeras je prisutno 2.490 ljudi, od kojih 1.195 pokušava ući u Skupštinu. Neki su pokazali da je nasilje jedini vid borbe protiv protivnika“, izjavio je Vučić reagujući na proteste.

 

Nakon što su demonstracije završene intervencijom policije, lista “Srbija protiv nasilja” optužila je Vučića da je poslao huligane koji su namerno izazvali nasilje kako bi diskreditovali proteste. Ova opoziciona grupa odlučno je odbacila Vučićevu tvrdnju da su protesti bili nasilni i istakla da su se trudili zadržati miran karakter.

Očekuje se dalja analiza događaja, a međunarodna zajednica pažljivo prati situaciju u Srbiji, insistirajući na poštovanju demokratskih principa i slobode izražavanja.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button